Wilderszijde: Groen en duurzaam wonen

In Wilderszijde, aan de zuidzijde van Bergschenhoek verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Een groene en klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling met in totaal 2.600 tot 3.000 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciƫle voorzieningen om de hoek.

Wilderszijde bestaat uit drie verschillende deelgebieden; Groenwijk, Waterwijk, Polderwijk. Samen vormen ze een samenhangend geheel. Ontwikkelcombinatie Wilderszijde (OCW, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers) ontwikkelt en realiseert met circa 500 woningen het merendeel van de woningen in Waterwijk; een mix van (sociale huur) appartementen (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. Met de ontwikkeling van Wilderszijde maken wij de gezamenlijke duurzame en inclusieve ambities concreet. De groene en waterrijke opzet van de wijk en de energiezuinige woningen zorgen ervoor dat de wijk klaar is voor de toekomst van Lansingerland. Het diverse woningbouwprogramma biedt ruimte voor uiteenlopende doelgroepen en diverse woonmilieus. Door de kleinschalige, groene en toegankelijke opzet stimuleren we ontmoetingen tussen buren en het bewegen in het groen. Hiermee dragen we bij aan een gezonde en fijne buurt, met Rotterdam op een steenworp afstand.

Wilderszijde is een fantastische plek in het groen om te wonen, werken, bewegen en te ontspannen. In de wijk komen duurzame woningen voor alle doelgroepen, de helft in het betaalbare segment en de helft in de vrije sector. Het wordt een wijk met prioriteit en ruimte voor fietsers en wandelaars, midden in de Randstad. Pal naast de nieuwe woonwijk liggen uitgestrekte polders met recreatiemogelijkheden en kunnen bewoners optimaal genieten van het buitenleven. Meer stadse voorzieningen, zoals die van Rotterdam, zijn ook binnen handbereik en goed bereikbaar via nabije OV-verbindingen, waaronder de Randstadrail.

Locatie

Wilderszijde - Waterwijk