Van Omme & De Groot

Projectontwikkelaars en bouwers uit Rotterdam

Aangenaam, wij zijn Van Omme & De Groot. Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer. Een uniek familiebedrijf met een eeuw aan ervaring en een brede expertise. Onze Rotterdamse mentaliteit en betrokken medewerkers maken ons tot de succesvolle organisatie die we al 100 jaar zijn.

Als één van de weinige familiebedrijven in de bouw zijn we onafhankelijk en daardoor kunnen wij snel schakelen. Die korte lijnen ervaren onze opdrachtgevers, maar onze medewerkers net zo goed. Hiërarchie komt niet ons woordenboek voor. Benaderbaar en direct. Dat kenmerkt onze manier van communiceren. We scheppen duidelijkheid over planning, budget en onze werkwijze. Zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

Een passie voor de bouw. Dat hebben onze medewerkers met elkaar gemeen. Ambitieuze starters en ervaren krachten werken samen met betrokkenheid en drive aan uw project. Als gecertificeerd leerbedrijf houden we kennis binnen onze organisatie door zelf veelbelovende talenten op te leiden. En dat bevalt goed. Dat zien we aan onze tevreden opdrachtgevers, en loyale werknemers die soms al twintig, dertig jaar bij ons werken.

Als familiebedrijf hebben we de rust om te focussen op de lange termijn. We investeren alleen in zaken die echt nodig zijn om ons werk optimaal te doen. Met eigen materieel en gebouwen in eigen beheer hebben we een sterke financiële basis gecreëerd. Nauwelijks financiering, geen huur of lease. Onze uitmuntende ratio’s op gebied van solvabiliteit (76%) en liquiditeit (4,6) getuigen van onze sterke financiële situatie. Dit geeft ons de middelen, stabiliteit en slagkracht om kansen in succesvolle projecten te vertalen.

Ons beleid is gericht op kwaliteit. Niet alleen in de producten die we maken, maar ook in de samenwerkingen. Zodat effectiviteit en een prettige manier van werken samenkomen.
Een werkplek die veilig en gezond is. Aandacht voor onze omgeving, zowel op het gebied van milieu en duurzaamheid als maatschappelijke betrokkenheid. Doorlopende monitoring door het management en de focus op continue verbetering werpen zijn vruchten af. Onze medewerkers krijgen de nodige opleiding en voorlichting om hier actief aan bij te dragen.

Noem het een lijfspreuk. Of een missie. Wij willen. Wij kunnen. Wij doen. Handen uit de mouwen en aan de slag. Met liefde voor het vak, innoverende bouwprojecten en aandacht voor onze klant. Projecten ontwikkelen en bouwen, dat is wat we willen. Wat we heel goed kunnen. En wat we dagelijks doen.

Een blijvende focus op kwaliteit, met een gekwalificeerd ervaren team van loyale vakmensen. Het eindresultaat duidelijk op het netvlies, maar flexibel om in te spelen op veranderingen tijdens het bouwproces. Open en directe communicatie voor nauwe samenwerkingen met opdrachtgevers architect en adviseurs. Dit is onze visie. Onze werkwijze voor succes. Van Omme & De Groot: stabiele partner waarop u kunt vertrouwen. Wij denken niet alleen aan vandaag, maar ook over toekomstig onderhoud, planning en het kostenplaatje. Dagelijkse daadkracht, met oog voor morgen.

Veelzijdige bouwpartner

Onze drie pijlers

Van Omme & De Groot is een veelzijdige bouwpartner. Met de drie pijlers van ons bedrijf kunnen wij in iedere fase van uw project meerwaarde bieden:
> projectontwikkeling
> bouw
> transformatie, verbouw & onderhoud

  • Wij ontwikkelen en bouwen, zowel utiliteitsbouw als projectmatige woningbouw. Wij renoveren, verduurzamen en voeren onderhoud uit. Dat is wat we kunnen. En wat we doen.
Lees meer over onze expertises

ONS TEAM

Wie zitten er achter het familiebedrijf
Van Omme & De Groot? Dat zijn circa
honderdtwintig goed opgeleide medewerkers:
een mix van ervaren krachten en gretig
jong talent, met elk hun eigen specifieke
kwaliteiten en eigenschappen. Toch
hebben we wel wat gemeen: we zijn
loyaal, betrokken, open, aanspreekbaar
en direct.

Meer over ons team

ONZE HISTORIE

Van Omme & De Groot is een familiebedrijf met geschiedenis. Dat voel en proef je al als je ons kantoor aan de Rotterdamse Heemraadssingel binnenkomt. Een pand van ruim honderd jaar oud, net iets ouder dan wij zijn. Oubollig? Nee, we barsten na 100 jaar nog altijd van de energie. Hoe is dat zo gekomen? Waar komen we vandaan? Waar staan we nu? En wat willen we nog?

Heden

100 jaar Van Omme & De Groot! Nog altijd zijn we een zelfstandig, middelgroot familiebedrijf, een van de laatste overgebleven in de regio Rotterdam. En dat willen we blijven. Met dezelfde passie en dezelfde gedrevenheid. En met betrokken, hoogopgeleide medewerkers. Daarvoor werken we keihard en gaan we met onze tijd mee, onder meer door onze werkwijze zo efficiënt mogelijk te maken en te investeren in kennisontwikkeling.

2012

De realisatie van Centrumplan Oosterheem in Zoetermeer, de grootste bouwopdracht in onze geschiedenis.

2011

Onder Guus en met een uitgebreide directie ontwikkelt Van Omme & De Groot zich verder tot een toonaangevende bouwer, die ook in het nieuwe
millennium groei doormaakt. Door prijsvragen te winnen en grondposities te verwerven, ontstaan ambitieuze projecten. Zo zijn we verantwoordelijk voor de uitbreiding van het Golden Tulip Hotel aan de voet van de Erasmusbrug, vele uitbreidingen en nieuwbouwhotels voor het horecaconcern Van der Valk en de renovatie van Rotterdam Airport.

De ontwikkeling en realisatie van het Centrumplan Newport in Rotterdam-Nesselande wordt in 2011 bekroond met de NEPROM-jaarprijs.

2006

Uitbreiding kantoor Rotterdam.

1991

De derde generatie De Groot, de neven Guus en Guus-Jan, weet het tij te keren en het bedrijf nieuw elan te geven. Dat komt onder meer doordat de tak onderhoud/renovatie wordt opgezet en de tak projectontwikkeling nieuw leven in wordt geblazen. Vanaf dan worden projecten ook in eigen beheer uitgevoerd. Het aantal projecten op het gebied van woningbouw, winkels en kantoren groeit.

1989

Aleyda van Raephorstlaan - Rotterdam Hillegersberg.

1988

AEX Beursplein 5 - Amsterdam.

1986

Guus-Jan De Groot en Guus De Groot

1982

Calandstraat

1980-1990

Rotterdam Zevenkamp

1973-1979

1e en 2e oliecrisis

1969

Vasteland Rotterdam

Begin jaren 60

Luut De Groot en Jan de Groot (Ferdinand De Groot en Bertus en Evert van Omme worden uitgekocht).

Eind jaren 50

Jan de Groot, Luut de Groot, Bertus van Omme en Evert van Omme volgen hun vaders op.

1956

Pendrecht Rotterdam

1948-1959

Kossel-systeem

1940-1945

Tweede wereldoorlog (bijna alle activiteiten liggen stil).

1922

Fabiusschool Rotterdam (1ste project)

1922

Oprichting van firma Van Omme & De Groot door Jan Zweer van Omme en Augustinus de Groot.