In Wilderszijde, aan de zuidzijde van Bergschenhoek verrijst de komende tien jaar een toekomstbestendige woonwijk. Een groene en klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling met in totaal 2.600 tot 3.000 duurzame woningen, basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen om de hoek.

Wilderszijde bestaat uit drie verschillende deelgebieden; Groenwijk, Waterwijk, Polderwijk. Samen vormen ze een samenhangend geheel. Ontwikkelcombinatie Wilderszijde (OCW, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers) ontwikkelt en realiseert met ruim 500 woningen het merendeel van de woningen in Waterwijk; een mix van (sociale huur) appartementen (betaalbare en bereikbare) rijwoningen, twee-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen. Met de ontwikkeling van Wilderszijde maken wij de gezamenlijke duurzame en inclusieve ambities concreet. De groene en waterrijke opzet van de wijk en de zeer energiezuinige woningen zorgen ervoor dat de wijk klaar is voor de toekomst van Lansingerland. Het diverse woningbouwprogramma biedt ruimte voor uiteenlopende doelgroepen en diverse woonmilieus. Door de kleinschalige, groene en toegankelijke opzet stimuleren we ontmoetingen tussen buren en het bewegen in het groen. Hiermee dragen we bij aan een gezonde en fijne buurt, met Rotterdam op een steenworp afstand.

Wat de dag je ook brengt, in Waterwijk kom je spetterend thuis! Dit is straks dé ideale plek om op te groeien, thuis te komen na een dag werken en te genieten samen met familie, buren en vrienden.

Locatie

Spetterend Wonen in Waterwijk