Vernieuwing in het Oostervantkwartier

Beter bouwen door slimmer slopen. Waarom iets weggooien als je het nog prima kunt gebruiken? Dat is de insteek achter de grootschalige make-over die het Oostervantkwartier de komende jaren gaat doormaken. In opdracht van Woonstad Rotterdam gaan wij hier een mooie duurzame wijk neerzetten die er weer jaren tegenaan kan en dat is hard nodig.
In Oostervant zijn 182 huurders van Woonstad gevestigd. De fundering verzakt, ramen klemmen, er is vocht- en schimmelvorming en de woningen zijn allesbehalve energiezuinig.
Enkelen woningen kunnen nog opgeknapt worden en anderen moeten worden gesloopt. De sloopwerkzaamheden, in nauwe samenwerking met sloopbedrijf Van Liempd, zijn allesbehalve standaard. Tijdens de sloop worden zoveel mogelijk materialen voor hergebruik verzameld, zoals bakstenen, plinten, kunststof kozijnen en houten balken. Een circulaire werkwijze en een mooie uitdaging!
Wij realiseren in totaal 90 huurappartementen, waarvan 88 nieuwbouw en 2 transformatie appartementen. Er komen gezins- en seniorenappartementen en maisonnettewoningen.
De upgrade van de wijk en woningen zal bijdragen aan plezierig wonen met de voorzieningen van nu!

Rotterdam

Oostervantkwartier, Rotterdam