Rotterdam
Hoteluitbreiding
gerealiseerd in 2006
Verogo BV
Mas Architectuur - Rotterdam
Bouwsom € 6.190.000,-

Een beetje dichter bij de hemel

UIT ONS RELATIEMAGAZINE DOEN#15:
‘BRING ME A HIGHER LOVE’, ZONGEN STEVE WINWOOD EN CHAKA KHAN. WELL, HERE IT IS. JE HART GAAT SNELLER KLOPPEN ALS JE DE LIFT NEEMT IN HET INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE. OP 45 METER HOOGTE LIGGEN DAAR DE STAD EN DE RIVIER AAN JE VOETEN. DE SCHOONHEID VAN ROTTERDAM. EEN BEETJE DICHTER BIJ DE HEMEL, ZO MAG JE DE NIEUWE PANORAMA TOP KAMER VAN HET INNTEL HOTELS ROTTERDAM CENTRE BEST OMSCHRIJVEN.

Liggend op het kingsize bed. Of staand onder de enorme regendouche. Straks badjas en slippers aan en kijken wat de minibar te bieden heeft. Gek idee. Waar je nu ligt, daar waren enige tijd geleden de mannen van Van Omme & De Groot nog aan het werk. Ze hesen staal en beton naar boven en voegden die samen tot een ingenieuze constructie. Zo ontstond ook de Panoramazaal op de zestiende verdieping. Dit is de ideale plek om te vergaderen. Immers, ondernemen is vooruitzien. Strategisch denken. Een punt aan de horizon kiezen en daarop koersen. Dan is het wel erg prettig als je die horizon ook echt goed kunt zien. En als die vergadering dan toch op enig moment wat saai wordt, is er buiten in elk geval veel te zien. Schitterende Hollandse luchten. Rotterdam als Madurodam. Je bekijkt het vanuit de overkapping die is opgebouwd uit een staalconstructie. Deze is ingenieus met de betonvloeren verankerd en vervolgens verbonden met de wandschijven. Het resultaat: een uitkraging van 11 meter uit de gevel, over een breedte van 30 meter. Je zou al dorst krijgen als je er alleen maar aan denkt. Op dus naar de eveneens nieuwe bar, van hetzelfde hoge niveau.
Waar eerst pannenbier werd gedronken, geniet je nu van je chardonnay of cocktail. En je proost in stilte. Op de mannen die de damwanden hebben geslagen, de palen hebben geboord en allerlei tegenslagen hebben overwonnen. Obstakels in de ondergrond. Een oude kademuur. Bestaande kademuren. Ze lieten zich niet weerhouden. Daarom geniet jij nu van al dat moois. In hartje Rotterdam. Cheers!

> Lees DOEN #05

Locatie