HKT-blok, Rotterdam
Renoveren 61 woningen
Verwachte duur:
november ’23 – februari ’25
In opdracht van Hef Wonen
CHNL Architecten

De gedateerde woningen, gebouwd begin jaren ’30, worden gerenoveerd, opnieuw ingedeeld en verduurzaamd, zodat ze weer jaren mee kunnen. Om dit goed te kunnen doen, moeten wij de woningen volledig strippen en opnieuw opbouwen. Dit zijn ingrijpende en langdurige werkzaamheden, waardoor de bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen.

Renovatieplan
Het renovatieplan maakte Hef Wonen in overleg met de bewoners. We maken de meeste woningen geschikt voor 1- of 2-persoons huishoudens. Maar er komen ook grotere woningen terug voor meerpersoonshuishoudens. Ook werden afspraken gemaakt met de bewoners over mogelijke terugkeer naar de buurt.

13 extra woningen
We bouwen de zolderverdieping om tot zelfstandige woningen en creëren hiermee 13 extra woningen. Van 61 gaan we dus naar 74 woningen. Dit draagt bij aan het vergroten van het aanbod huurwoningen in Rotterdam. De plannen zijn in lijn met de gemeentelijke Woonvisie en passen binnen de gemaakte prestatieafspraken met Gemeente Rotterdam. We dragen bovendien bij aan de klimaatdoelstellingen door de woningen te verduurzamen. De woningen krijgen energielabel A en worden voorbereid op aardgasloos wonen.

Locatie