Oplevering nieuwbouw 42 sociale huurwoningen aan de Bouwlustlaan

28 oktober 2020
Persbericht

Den Haag, 28 oktober 2020 – In de Haagse wijk Bouwlust/Vrederust, op de hoek van de Bouwlustlaan en de Wezelrade, realiseerde Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers, in opdracht van woningcorporatie Vestia, het woongebouw Bouwlust Staete met 42 sociale huurwoningen en een parkeerterrein.

De afgelopen jaren is in de wijk al een deel van het woningaanbod vernieuwd. In de directe omgeving van de nieuwbouwlocatie staan vooral nieuwbouwwoningen en gerenoveerde appartementengebouwen. Arjan Schakenbos, voorzitter raad van bestuur van Vestia over deze ontwikkeling: “Dit is de eerste nieuwbouw die Vestia na lange tijd op eigen kracht heeft gerealiseerd. Ik ben blij dat we hier een woongebouw met alleen maar sociale huurwoningen hebben neergezet. Daar is in Den Haag Zuidwest grote behoefte aan.”

Het appartementengebouw herbergt straks 41 driekamerwoningen en één tweekamerwoning. Gertjan Giele, gebiedsmanager en aanjager van de woningbouwproductie in Den Haag is erg tevreden over het nieuwbouwproject: “De nieuwbouw biedt kansen aan bewoners in Zuidwest om door te stromen naar een goede en betaalbare huurwoning. Hierdoor blijft Den Haag Zuidwest een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken en te verblijven.”

Bij de bouw is veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden er duurzame materialen verwerkt en voldoen de woningen aan alle wensen en eisen op het gebied van energiezuinigheid. De woningen zijn aangesloten op het stadsverwarmingsnet, volledig aardgasvrij en hebben energielabel A. Guus de Groot jr. Algemeen Directeur Van Omme & De Groot: “Het project zorgt voor een positieve impuls voor de wijk en de woningmarkt. Wij zijn als ontwikkelende bouwer blij dat we ook met dit project een bijdrage kunnen leveren aan de blijvende verbetering van de huisvesting in Nederland.

Alle appartementen worden inmiddels aangeboden via woonnet-haaglanden.nl