Officiële handeling Corridor II Breukelen

31 januari 2020
Nieuws

Op woensdag 29 januari jl. hebben Maarten van Dijk wethouder Gemeente Stichtse Vecht, Sebastiaan Bekker directeur Mobile & Procurement Securitas en Guus de Groot algemeen directeur Van Omme & De Groot, de eerste paal geslagen voor Corridor II.

Met deze officiële handeling is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Securitas in Breukelen gestart. Van Dijk, wethouder van Stichtse Vecht, portefeuille Werk & Inkomen, Economie, Leefomgeving, RO en Water: ‘De komst van Securitas heeft grote meerwaarde voor het bedrijventerrein. Het stemt ons trots dat dé landelijke leverancier van integrale beveiligingsoplossingen voor Stichtse Vecht kiest’.

Corridor II is het laatste kantoorpand dat gebouwd mag worden op het bedrijventerrein in Breukelen. De kantoorruimte van circa 3.700 m2 zal fungeren als hoofdkantoor en daarnaast onderdak bieden aan de huidige stafafdelingen van Securitas uit Badhoevedorp, Amsterdam Zuidoost en Utrecht. De uitstraling van Corridor II komt overeen met Corridor I; het naastgelegen hoofdkantoor van Sodexo. Ook dit pand is gebouwd door Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars & Bouwers uit Rotterdam.

Guus de Groot, algemeen directeur Van Omme & De Groot en eigenaar van het pand, zegt blij te zijn dat –ondanks de stikstofproblematiek– we nu vlot kunnen beginnen met bouwen. Naar verwachting heeft Van Omme & De Groot ongeveer een jaar nodig voor de bouw van Corridor II.

Met de verhuizing naar Breukelen kiest Securitas voor een centrale ligging. Volgens Bekker zijn zowel de gunstige ligging langs de A2 en het spoor, als de vele mogelijkheden grote pluspunten. Bekker: ‘In de nieuwbouw is er ruimte voor verschillende soorten werkplekken en vergaderruimtes. Een ander positief en belangrijk aspect is duurzaamheid. Het nieuwe hoofdkantoor wordt volledig vormgegeven volgens de criteria van het duurzaamheidskeurmerk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). Het doel van dit keurmerk is het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale impact op het milieu.’