Betrokken Bouwers I Olaf Lange

16 juli 2021
Blog Onze mensen

Hoewel iedereen bij Van Omme & De Groot graag doet waar hij goed in is, hebben al onze medewerkers een gemeenschappelijke deler. Betrokkenheid. Daar kan onze commercieel directeur Olaf Lange, die inmiddels 38 jaar in dienst is bij Van Omme & De Groot, alles over vertellen. Dat doet hij dan ook in deze blog.

“Mijn vader was aannemer en kende Jan de Groot. Ik studeerde aan de HTS; een stageplek bij Van Omme & De Groot was een logische stap.” Na zijn stageperiode bleef Olaf plakken en ging hij aan de slag als praktikant en assistent calculator. Inmiddels is hij – samen met Ruud de Schepper – de rechterhand van Guus de Groot en verantwoordelijk voor alle activiteiten van onze organisatie. “Ondanks het feit dat Guus hier als enige ‘De Groot’ rondloopt, blijft de organisatie een betrokken familiebedrijf. Dat merk je aan het contact onderling en het draagvlak dat de medewerkers voor elkaar hebben.”

Betrokken bouwers

“We zetten vaak een stapje extra. Zowel voor elkaar als voor onze opdrachtgevers.” Volgens Olaf verdient Van Omme & De Groot de titel ‘Betrokken Bouwers’ dan ook omdat de projecten van derden als eigen projecten worden beschouwd. “Er wordt geen onderscheid gemaakt. Ons uiteindelijke doel is om op de juiste manier de meest optimale verhouding in geld, tijd en kwaliteit te vinden, om een project succesvol te maken.”

Veranderende bouwprocessen

Het is niet altijd even makkelijk, omdat de snelle veranderingen binnen de bouwbranche een grote uitdaging vormen. Als men het heeft over veranderingen in de bouw, wordt er snel gedacht aan andere manieren van het toepassen van techniek. Volgens Olaf is er ook veel gebeurd binnen de processen. Van diverse software tot benodigde certificaten. “Zonder te pretenderen dat we koplopers zijn, lopen we goed mee in de voorhoede. Niet alleen omdat het moet, maar vooral omdat we van nature denken in oplossingen.”

Durven en doen

Van Omme & De Groot denkt niet alleen in oplossingen, maar houdt goed rekening met eventuele projectrisico’s. Aan Olaf de taak om aspecten als de voorwaarden, locaties en budgetten in kaart te brengen. “Als aannemersbedrijf koop je in principe risico af. Van Omme & De Groot deinst niet snel terug. Onze organisatie durft risico’s te nemen dankzij de juiste middelen waarover we beschikken én de betrokken bouwers die volledig achter ons merk staan. Juist omdat we alle bouwaspecten- en risico’s in kaart brengen, weten onze opdrachtgevers waar ze aan toe zijn. Ze vertrouwen op onze expertise en ons advies, doordat we door de jaren heen hebben getoond dat we onze beloftes nakomen.”

Aan betrokkenheid geen gebrek. Olaf is van plan om één werkgever op zijn cv te behouden en zijn rol voor zijn pensioen door iemand te laten vervullen die net zo veel betrokkenheid toont als hijzelf.