Olivier Hoogveld I 2021 staat in het teken van verduurzaming

19 maart 2021
Onze mensen

Vakkundig maatwerk voor transformatie, verbouw en onderhoud. Van Omme & De Groot pakt de regie  in deze takken met oog voor kwaliteit en mensen. Hoewel er weinig sprake is van hiërarchie binnen ons Rotterdamse bedrijf, vertegenwoordigt Olivier Hoogveld deze kwaliteit én mensen. Als directeur van de afdeling Transformatie, Verbouw en Onderhoud deelt hij zijn visie op onze projecten.

Over Olivier Hoogveld

Na zijn opleiding Civiele techniek aan de HTS ging Olivier na 2 jaar bij een aannemer gewerkt te hebben aan de slag als projectmanager bij een vastgoedmanagement en ontwikkelingsbedrijf. Olivier kwam tijdens het onderhoud- en verbouwingsproject van het World Trade Center in aanraking met Van Omme & De Groot. Toen Ruud de Schepper op de eindborrel van dit werk aan hem vroeg waarom hij niet bij Van Omme & De Groot kwam werken, was zijn antwoord: “Omdat je dat niet eerder aan me hebt gevraagd.” Nieuwjaarsdag is een bijzondere dag voor Olivier, omdat hij op 1 januari 2006 in dienst trad bij Van Omme & De Groot. Olivier stapte over van de opdrachtgevers- naar de aannemerskant  waar hij in 2015 directeur van Combi Rotterdam werd (Combi Rotterdam werd na een faillissement overgenomen door Van Omme & De Groot). “Dit was enerzijds een groot risico, want ik had geen ervaring. Anderzijds was dit een mooie kans om de bedrijfsstructuur en cultuur van Van Omme & De Groot in het overgenomen bedrijf te brengen.” Inmiddels zijn de activiteiten van de Combi Rotterdam volledig ondergebracht bij Van Omme & De Groot Transformatie, Verbouw en Onderhoud aan de Sevillaweg. “Het gaat hartstikke goed, we maken nog steeds grote stappen. We doen het samen. Als directeur is het onder andere aan mij de taak om deze afdeling te vertegenwoordigen naar al onze opdrachtgevers.”

Vooruitblik op het lopend jaar

“Bij projecten kijken we niet naar wat niet kan, maar naar wat wel kan. Wij kunnen heel veel.” Deze woorden bleven het afgelopen jaar niet bij een belofte: het harde werk van Van Omme & De Groot werd goed opgemerkt. Het afgelopen jaar stond niet alleen de automatisering centraal, ook was er sprake van veel mutatie- en bonnenwerk. Vooral voor woningcorporaties. “We hebben groot werk opgeleverd, zowel in de voorbereiding als uitvoering. De kwalitatieve resultaten maakte dat onze samenwerkingspartners ons zodanig vertrouwen dat zij ons betrekken bij het gehele proces. Van de aanbesteding tot het bouwwerk en de oplevering.” Zo heeft Van Omme & De Groot de begane vloer van Blaak 555 verbouwd. Ook de uitbreiding van de school ‘Passie’ in Katendrecht vormde een technische en logistieke, maar zeer geslaagde uitdaging. De doorbouwers van de stad zijn dit jaar wederom met volle moed aan de slag gegaan. Bijvoorbeeld met de renovatie en verduurzaming van 87 woningen in Pernis, waarvoor Van Omme & De Groot als bouwteampartner is geselecteerd door Woonbron.

Na de succesvolle verduurzaming en het grote onderhoud van 216 woningen in Catharinaland en Isabellaland Den Haag, volgde in 2020 de verduurzaming en het groot onderhoud van de Cronje- en Bothastraat, wederom in opdracht van Staedion. Begin dit jaar zijn wij gestart met het groot onderhoud van 120 woningen, inclusief de transformatie van 6 niet zelfstandige naar 4 zelfstandige woningen aan de Haagse Kockstraat. Daarnaast zullen er, zoals het er nu naar uit ziet, nog twee projecten in opdracht van Staedion volgen dit jaar. “2021 staat in het teken van verduurzaming!”