Spectaculair thuiskomen!

Spectaculair thuiskomen in Schieveste! De Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) bestaande uit Dura Vermeer, VolkerWessels Vastgoed, Synchroon en Van Omme & De Groot werkt in samenwerking met Gemeente Schiedam aan een nieuwe woonlocatie midden in de Randstad, op één van de belangrijkste OV-knooppunten met goede verbindingen en met een prachtige groene buitenruimte midden in het plangebied zelf.

In Schieveste wil je wonen omdat alles binnen handbereik is en een autovrije groene loper alle deelgebieden verbindt en uitnodigt tot ontmoeting met medebewoners.
Een bruisend gebied waarbij wonen en recreatie samengaan in een fantastisch ontwerp van gerenommeerde ontwerpbureaus als KuiperCompagnons, Delva Landscape Architecure & Urbanism en OZ Architects.

Er zullen uiteindelijk zo’n 3.000 woningen en stedelijke voorzieningen gerealiseerd worden waarbij bouwvlak A het eerst gerealiseerd zal gaan worden. Bouwvlak A ligt globaal tussen bestaande gebouwen van DCMR en het Lentiz Life College. In dit deelplan zullen vooral woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens komen in het betaalbare huur- en koopsegment. De appartementen variëren in oppervlak van circa 55 m² tot 70 m². Naast woningen worden in de plinten van de gebouwen meerdere voorzieningen gerealiseerd zoals een ontvangstlobby, fiets parkeren, wasserette en diverse sport- en horecagelegenheden.
Het eerste gebouw wordt ontworpen door OZ Architects en omvat circa 90 huur- en/of koopappartementen en staat gepland om in 2025 in aanbouw te nemen.

Link naar projectwebsite

Schiedam

Schieveste, Schiedam