ONZE WERKWIJZE

Onze werkwijze: korte lijnen en strakke processen

Korte lijnen. Daar houden we van bij Van Omme & De Groot. Met u als opdrachtgever, onderling en met de partijen waarmee we samenwerken. Het liefst met zo min mogelijk lagen. Zodat we snel kunnen schakelen, het proces strak houden en de doorlooptijd kort(er) maken. Onze visie past precies in het plaatje van lean bouwen, een nieuwe manier van werken. Wat ons betreft is dat niet alleen een trend, maar een proces waar wij voor de volle honderd procent in geloven.

Lean bouwen in de praktijk

Hoe gaat dat in de praktijk? Wanneer we starten met een project, selecteren wij voor iedere discipline een onderaannemer en/of leverancier uit ons vaste bestand. Dat betekent dus niet oneindig offertes aanvragen, maar aan de voorkant voor elke discipline een keuze maken voor een bij het project passende partij. Al die partijen zijn van begin af aan betrokken bij het project en zitten regelmatig met elkaar om tafel. Om het werk te plannen en op elkaar af te stemmen. Zo voorkomen we dubbelingen en faalkosten en zorgen we dat de doorlooptijd korter en de kwaliteit hoger wordt. Waardoor uw project eerder en beter rendeert.

Alles in één model: BIM

Was het vroeger nog zo dat elke discipline met een eigen programma en eigen tekeningen werkte, tegenwoordig integreren we onze werkzaamheden. Daarvoor maken we gebruik van een handige werkmethodiek: BIM, ofwel Building Information Model. Dit is een driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens rondom het ontwerp-, bouw-, beheerproces worden meegenomen. Elke partij verwerkt zijn informatie hierin. En elke keuze of elke wijziging wordt meteen aan alle betrokkenen kenbaar gemaakt. Zo kunnen we werkzaamheden op elkaar afstemmen en de kwaliteit en kosten goed bewaken.

Bereikbaar en benaderbaar

Eenmaal aan de slag op de bouwplaats, kunnen er natuurlijk nog een heleboel dingen veranderen. Want de praktijk is altijd weerbarstig. Omdat wij vinden dat de beste leerschool de praktijk is, krijgen onze mensen op de bouwplaats veel vrijheid om te opereren. En verantwoordelijkheid. Zijn er vragen of problemen? Dan zijn ze altijd benaderbaar aanspreekbaar. Zij behartigen niet alleen onze, maar ook uw belangen. Direct, zonder dat het over allerlei schijven moet. Die verantwoordelijkheid, die bij ieder van ons in het DNA zit, is onze kracht.

Eigen materieeldienst

Van Omme & De Groot heeft een eigen materieeldienst.  Daarmee kunnen we altijd onze projecten voorzien. Handig, snel en efficiënt. En dus precies passend bij onze directe werkwijze.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of over lean bouwen in het algemeen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij vertellen u er graag meer over.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922