Wethouder Hoekstra geeft startsein voor nieuwbouw Torenpad-Oost

19-03-14 |

Op donderdag 27 maart 2014 om 16.00 uur geeft wethouder Wonen, Tseard Hoekstra, het startsein voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Torenpad-Oost in Boskoop. Tegelijkertijd start ook de verkoop van acht eengezinswoningen.

Op de voormalige boomkwekerslocatie tussen Torenpad, Enterij en Babsloot, bouwt Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers in totaal 104 nieuwe woningen, verdeeld over eengezinswoningen, twee-onder-één kapwoningen en appartementen. Bijzonder aan het plan is de verdeling van het gebied in verschillende eilanden. Hierdoor liggen alle woningen vlakbij het water. Daarnaast komt er midden in het plangebied een speeleiland waar kinderen vanuit heel Boskoop kunnen spelen en ontdekken.
Geïnteresseerden in de nieuwbouw zijn op 27 maart van 17.00 uur tot 18.30 uur van harte welkom aan het Torenpad.

De plannen voor nieuwbouw op deze locatie dateren al van enkele jaren geleden. De uitvoering heeft echter lange tijd stilgelegen in verband met het faillissement van het toenmalig betrokken bouwbedrijf. Van Omme & De Groot is sinds eind 2013 de nieuwe ontwikkelaar van het gebied. De 16 woningen die destijds al waren verkocht, bouwt Van Omme & De Groot op dit moment af. Deze woningen worden naar verwachting rond de zomer van 2014 opgeleverd.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922