Verwerving EnCeHa-terrein te Groningen

26-10-15 |

Van Omme & De Groot levert actieve bijdrage aan urgent vraagstuk van studenten-/jongerenhuisvesting in Groningen

Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers heeft het EnCeHa-terrein te Groningen in eigendom verworven. Hiertoe werd eerder met hypotheekhouder ING Bank NV een koopovereenkomst gesloten, welke onlangs door de voorzieningenrechter is bekrachtigd.

Het EnCeHa-terrein betreft een circa 2,5 hectare braakliggend stuk grond aan de rand van de Zeeheldenbuurt te Groningen. Van Omme & De Groot is voornemens om hier binnen de kaders van het bestemmingsplan een gevarieerd woongebied t.b.v. studenten- en jongeren/starters te realiseren.

Met de ontwikkeling van het EnCeHa-terrein levert Van Omme & De Groot een  actieve bijdrage aan het urgente vraagstuk van studenten- en jongerenhuisvesting in Groningen. “We zien een blijvende vraag naar kwalitatief hoogwaardige huisvesting in Groningen. Het EnCeHa-terrein ligt op een uitstekende plek, strategisch tussen de binnenstad en diverse onderwijsinstellingen. De omvang van het terrein en de ligging langs het Hoendiep maken het mogelijk om hier een aantrekkelijk woongebied met een sterke eigen identiteit te ontwikkelen.”, aldus Marco Dijkshoorn van Van Omme & De Groot.

Ten behoeve van een zorgvuldige stedenbouwkundige inpassing en het ontwerp van de gebouwen, is een samenwerking aangegaan met AAS Architecten uit Groningen.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922