Transformatieproject The Student Hotel opgeleverd

01-09-14 |

Transformatie van kantoor naar 230 hotelkamers in slechts 8 maanden tijd.

Charlie MacGregor en Olivier Hoogveld tekenen de opleveringsformulieren

Op 1 augustus jongstleden zijn de sleutels van de gloednieuwe uitbreiding van The Student Hotel Rotterdam overhandigd aan de opdrachtgever. In het voormalig kantoorgebouw van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Willem Ruyslaan (Rotterdam-Kralingen) hebben 10 bouwlagen aan oorspronkelijke kantoorvloeren plaatsgemaakt voor in totaal 230 studenten (hotel)kamers, gezamenlijke keukenvoorzieningen, horecagelegenheid en een nieuwe hoofdentree. In de kelder van het gebouw is een grote fietsenstalling gerealiseerd.

Van Omme & De Groot verwierf het kantoorpand in 2012 en maakte hierna afspraken met The Student Hotel over een turn-key ontwikkeling en realisatie van het project, dat als uitbreiding geldt van het reeds om de hoek gevestigde Student Hotel.

Via deze link kunt een (kort) filmpje over de realisatie van dit project bekijken.

Na een bestemmingsplan- en vergunningtraject, doorlopen in 2013, kon in december 2013 daadwerkelijk worden gestart met het voorbereidend sloopwerk. De vloeren zijn volledig vrij gemaakt en de gevelkozijnen verwijderd. Aansluitend is in een strakke LEAN-planning de nieuwe functie gerealiseerd. Binnen een uitvoeringstijd van slechts 8 maanden heeft de oplevering plaatsgevonden. Precies op het vooraf afgesproken tijdstip zodat The Student Hotel de studenten aan het begin van het nieuwe studiejaar kon verwelkomen in het nieuwe onderkomen.

 

 

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922