The Student Hotel in Rotterdam-Kralingen breidt uit

24-01-14 |

Zo’n anderhalf jaar na de opening van het studentenhotel in Rotterdam, breidt The Student Hotel haar eerste Nederlandse vestiging alweer uit. The Student Hotel heeft hiervoor een turn-key overeenkomst getekend met de Rotterdamse bouwer en ontwikkelaar Van Omme & De Groot. Middels een transformatie van het voormalig SoZaWe-kantoorgebouw aan de aangrenzende Willem Ruyslaan, creëert The Student Hotel Rotterdam in augustus 2014 zo’n 232 extra studentenkamers in de stad.

The Student Hotel Rotterdam is sinds de opening in september 2012 - evenals de vestigingen in Luik (2009) en Amsterdam (2013)  - steevast volgeboekt. Er is een groeiende vraag naar kamers vanuit zowel Nederlandse als internationale studenten en om die reden wordt de Rotterdamse vestiging dit jaar uitgebreid van 252 naar 484 kamers. Het gaat hierbij voornamelijk om kamers met gedeelde keukens. Tevens wordt het reeds bestaande café-restaurant The Kitchen naar het extra pand verplaatst om meer ruimte vrij te maken voor studies en training, en wordt de hoofdentree verplaatst naar de Willem Ruyslaan.

Herbestemming leegstaand SoZaWe-gebouw
Het prominente SoZaWe-gebouw – bestaande uit 9 bouwlagen en ruim 9.000 m2 vloeroppervlakte – bepaalt al sinds eind jaren zestig het beeld ter hoogte van de kruising Willem Ruyslaan/Oostzeedijk, maar is sinds eind 2008 al niet meer in gebruik als kantoor. De structurele leegstand van kantoorpanden vormt in Rotterdam, evenals in vele andere steden, een aanhoudend probleem. Om hier iets aan te kunnen doen heeft Van Omme & De Groot medio 2012 het pand aangekocht. The Student Hotel en Van Omme & De Groot willen deze prominente locatie in de stad, met een complete metamorfose en nieuwe functie, opnieuw uitstraling en dynamiek geven. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels verricht; zo zijn alle verdiepingen gestript tot aan het betonnen casco. De daadwerkelijke transformatie van het pand, inclusief nieuwe kozijnen en gevelafwerking, is inmiddels van start gegaan. Het vernieuwde The Student Hotel zal naar verwachting in augustus 2014 – aan het begin van het nieuwe studiejaar – haar deuren openen. Het volledig project wordt gerealiseerd met een doorlooptijd van minder dan  een jaar.

Partners
De uitbreiding van The Student Hotel Rotterdam wordt gefinancierd door de ING Bank. De totale investering bedraagt 16 miljoen euro. De overeenkomst tussen Van Omme & De Groot en The Student Hotel wordt begeleid door Clifford Chance en Loyens Loeff. “Wij zijn er bijzonder trots op dat we met Van Omme en ING op zo’n korte termijn ons aanbod in Rotterdam kunnen uitbreiden. De 232 extra kamers zijn helemaal gericht op de wensen van jong talent, zoals de studenten van het prestigieuze Erasmus University College”, aldus Charlie MacGregor, initiatiefnemer van The Student Hotel.

The Student Hotel formule
Met de pijlers comfort, convenience and community biedt The Student Hotel fully-serviced accommodatie in verschillende studentensteden. De jonge bewoners huisvesten in luxueuze en volledig uitgeruste kamers, met gebruik van gedeelde faciliteiten zoals een private gym, game room, bar-restaurant en studieruimtes. Het hotel beschikt over vestigingen in Luik, Rotterdam en Amsterdam, die allen sinds de opening nagenoeg ieder academisch jaar zijn volgeboekt. Tegelijkertijd met de uitbreiding van Rotterdam, opent The Student Hotel een nieuwe vestiging in Den Haag, goed voor nog een 307 studentenkamers. De nieuwe projecten betekenen een groei van de Benelux portfolio van The Student Hotel - City Living van 1100 naar 1650 kamers, een groei van 50% dit jaar. Hierna volgen hotels in Amsterdam,  Enschede, Eindhoven, Maastricht en  verdere uitbreiding in het buitenland. The Student Hotels is opgericht door Charlie MacGregor.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922