Start bouw voor 16 huurwoningen aan Torenpad Oost in Boskoop

05-11-15 |

Woonpartners onthult naam ‘Roem van Boskoop’ voor appartementencomplex

Op 5 november 2015 heeft wethouder Han de Jager samen met directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, René Mascini en Marco Dijkshoorn, directeur Projectontwikkeling van Van Omme & de Groot de laatste paal geslagen voor de bouw van het appartementencomplex van Woonpartners Midden-Holland

Aan het Torenpad komen 16 sociale huurappartementen van drie woonlagen. De ligging ten opzichte van het centrum is optimaal, slecht enkele minuten lopen van het winkelgebied van Boskoop.

Pioniers in het gebied

Wethouder Han de Jager sprak met lof over de goede samenwerking tussen Van Omme & de Groot en Woonpartners. “Wonen is niet alleen een opeenstapeling van stenen. Maar ook de omgeving speelt een rol en de voorzieningen in de buurt. Als je als mens goed woont, ben je een gelukkiger mens en dan ben je ook meer weerbaar in de maatschappij.”

De uitvoering van de bouw ligt in handen van bouwbedrijf Van Omme & De Groot. Marco Dijkshoorn, blikte terug op het tot stand komen van dit project. “Wij zijn betrokken geraakt bij het project Torenpad-Oost in het voorjaar van 2012. Mede dankzij de inspanningen van de gemeente en Woonpartners zijn de contracten vervolgens snel getekend. Het project omvat een gezonde mix van huurappartementen, middeldure en dure koopwoningen en appartementen, met veel aandacht voor groen en water. Volgende week nemen acht kopers bezit van de de volgende fase eengezinswoningen. Dan zijn de eerste bewoners niet alleen meer als pioniers in de nieuwe wijk aanwezig. De verkoop van de andere woningen en appartementen gaat zeer voorspoedig, de wijk Torenpad-Oost is in trek.”

Onthulling naam

Boskoop is in de hele wereld bekend om haar kwekerijen. Naast appels, druiven en zwarte bessen vinden ook veel andere planten hun oorsprong in Boskoop. In de afgelopen paar jaar hebben veel woongebouwen in Boskoop een naam van een plantenras gekregen. Zo kent Boskoop onder andere de volgende nieuwbouwprojecten: ‘De  schone van Boskoop’, ‘De glorie van Boskoop’ en ‘De Rode van Boskoop’. Woonpartners  Midden-Holland werkt aan deze traditie graag mee. De keuze is gevallen op de ‘Roem van Boskoop’.  ‘De Roem van Boskoop’ is een zachtroze pioenroos, gekweekt door de kwekerij Van der Valk.”

“Voor Woonpartners is dit in 3 jaar tijd het derde nieuwbouwproject in Boskoop. Wij leveren graag een bijdrage aan de vernieuwing van Alphen. De eerste twee projecten zijn  voorspoedig verlopen en ik verwacht dat ook ‘de Roem van Boskoop’ een mooi nieuwbouwproject wordt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de aannemer dat kan waarmaken”, aldus René Mascini. Hij was tevens ook blij om twee vertegenwoordigers van een nieuwe bewonerscommissieleden in Boskoop welkom te heten. Hij nodigde hen alvast uit om mee te denken over huurdersparticipatie in het beleid van Woonpartners en bij het overleg over de Woonagenda met de gemeente Alphen.

Balkon of tuin

Het woonblok heeft op de begane grond vier appartementen en op de verdiepingen twee keer zes appartementen. Het woonoppervlakte van de 3 kamer-appartementen variëert van 82 tot 85 m² en hebben een eigen berging in de onderbouw van het woonblok. Veertien appartementen worden gebouwd met een ruim balkon en twee appartementen op de begane grond hebben een eigen tuin. Daarnaast beschikt het complex over een lift en LED-verlichting in de algemene ruimtes. Verder worden de appartementen voorzien van hang- en sluitwerk dat voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en gebouwd volgens de eisen die horen bij het energielabel A.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922