Schiemond uit de steigers

18-06-14 |

Feestelijke afsluiting renovatiewerkzaamheden door burgemeester Aboutaleb

Woonbron heeft de afgelopen negen jaar ruim 21 miljoen in Schiemond (Rotterdam, deelgemeente Delfshaven) geïnvesteerd. Het ‘gesloten’ verouderde karakter van de wijk is verleden tijd. Schiemond heeft door deze hoogwaardige renovatie en langdurig intensief beheer nieuw elan gekregen. De gehele uitstraling is verbeterd en de bewoners kunnen trots zijn op hun wijk. Op woensdag 18 juni was burgemeester Ahmed Aboutaleb aanwezig om deze periode van renoveren feestelijk af te sluiten.

De fysieke renovatiewerkzaamheden, onder leiding van BIQ stadsontwerp als projectarchitect, bestonden onder andere uit het doorbreken van een aantal poorten zodat een meer open karakter van de wijk ontstaat. De portieken van de woongebouwen zijn verbeterd door ze lichter en ruimtelijker te maken. Balkons en de bergingen zijn vernieuwd en de bergingen zijn op een meer logische plek weer ingedeeld. Vanuit het intensief beheer is ‘schoon, heel en veilig’ weer op orde. Dit deed Woonbron in samenwerking met partners zoals: ServiceDienstWerk (SDW), Politie, gemeente Rotterdam, Openbare basisschool De Boog, Bewonersplatform Schiemond, de Buurtouders en Stadstoezicht. 

Over Schiemond
De wijk Schiemond in de deelgemeente Delfshaven van Rotterdam is gesitueerd aan de Nieuwe Maas. In de nabije omgeving ligt het eind vorig jaar geopende Dakpark en richting het centrum bevindt zich het Lloyd Multiplein met diverse sportfaciliteiten en een evenemententerrein. Aan de overkant ligt Historisch Delfshaven. De 1.400 woningen, bijna geheel in het bezit van Woonbron, zijn in de jaren tachtig van de vorige eeuw gebouwd en gewild onder huurders en kopers. Deze kinderrijke buurt kent meer dan 100 nationaliteiten. Daarnaast zijn veel actieve bewonersgroepen aanwezig.

Van Omme & De Groot is als hoofdaannemer betrokken geweest bij 643 woningen verdeeld over 2 fasen (329 woningen deelplan De Ruggen en 314 woningen deelplan De Vingers).

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922