Overeenstemming woningbouwplan Ankeveen

21-07-14 |

De gemeente Wijdemeren en Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben op 21 juli 2014 een ontwikkelingsovereenkomst gesloten voor het woningbouwproject aan de Arnoud Voetlaan in Ankeveen. Het woningplan voorziet in de bouw van 13 rijenwoningen, 8 twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning. Wethouder Betske van Henten: ‘Een verrijking voor Ankeveen. Heel bewust hebben we ervoor gekozen een deel van de woningen aantrekkelijk te maken voor starters en gezinnen.’

Wethouder mevrouw B. van Henten en directeur Guus de Groot bij ondertekening van de overeenkomst.

Betaalbare woningen
Een deel van de woningen wordt gebouwd op de grond van de voormalige Lindeschool. Deze grond wordt verkocht aan Van Omme & De Groot, die ook zorgt voor de aanleg van de infrastructuur. De woningen worden als koopwoningen aangeboden en vier woningen worden voor circa € 225.000,00 in de markt gezet, gericht op starters. Voor de realisatie van het plan moet eerst nog het bestemmingsplan worden gewijzigd. De procedure hiervoor start na de zomer. Van Omme & De Groot zal dan een informatiebijeenkomst organiseren om omwonenden en belangstellenden te informeren.

Naast de overeenkomst met de Gemeente Wijdemeren heeft Van Omme & De Groot ook koopovereenkomsten gesloten met een particuliere grondeigenaar en met de curator van de gefailleerde toenmalige ontwikkelaar. Voor het stedenbouwkundig plan is samengewerkt met stedenbouwkundig bureau Plein06. Schippers Architecten tekent voor het ontwerp van de woningen. De start verkoop is voorzien rond de jaarwisseling 2014-2015.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922