Inschrijving gestart voor Helden van de Ruyter

17-02-15 |

Op het Noordereiland in Rotterdam kan je binnenkort zelf je eigen woning laten ontwerpen en bouwen. Het basisplan gaat uit van acht stadswoningen met tuin en dakterras op de middag- en avondzon. De kopers laten hun eigen gevel, plattegrond en interieur ontwerpen en kunnen kiezen voor allerlei extra’s zoals vide, uitbouw, balkon of erker. Ook is er in de bestemming ruimte voor het realiseren van kantoor- of bedrijfsruimte. Van 18 februari tot en met 27 maart 2015 kan je je inschrijven voor één van de kavels, waarbij geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Ruime panden met hoge plafonds

Bokkers van der Veen architecten heeft een schetsontwerp uitgewerkt met 8 stadswoningen voor een aantrekkelijke prijs. De karakteristieke hoekwoning is 220 m² met een balkon op het zuid westen. De 7 tussenwoningen zijn 154 m² met een tuin op het noordoosten en dakterras op het zuidwesten. De begane grond in alle woningen heeft een extra hoog plafond van 3,2 meter. De kopers kunnen het basisplan aanpassen aan hun eigen woonwensen. Er zijn verschillende opties en extra’s waar kopers voor kunnen kiezen, zoals een vide, uitbouw, extra verdieping, balkon, erker of extra groot dakterras. De gevelindeling, plattegronden en interieur bepalen de deelnemers zelf.

Aparte plek in een buurt met een roemrucht verleden

Projectarchitect Joep van der Veen: “Het Noordereiland is sinds 2008 een beschermd stadsgezicht. Het is een aparte plek in een buurt met een roemrucht verleden. Je loopt er prachtig langs de kade met mooie vergezichten over het water.” Winkels, horeca en scholen zijn op het eiland ruimschoots aanwezig. Bovendien zijn zowel de binnenstad als de cultuur en horeca van de Wilhelminapier, Katendrecht en het Entrepotgebouw op fietsafstand.

Snel zekerheid over prijs en haalbaarheid

Urbannerdam, Bokkers van der Veen architecten en aannemer Van Omme & De Groot slaan de handen ineen voor een efficiënt proces. “Op deze manier kunnen we het regelgedoe en bepaalde risico’s uit handen nemen, en kunnen de kopers zich concentreren op hun woonwensen en het ontwerp van hun eigen huis. Door de vroege samenwerking met aannemer Van Omme & De Groot hebben we snel zekerheid over prijs en haalbaarheid. De kosten voor een basiswoning zijn nu al bekend en alle individuele keuzes kunnen direct doorgerekend worden. Haalbaarheid van persoonlijke woonwensen kan dus direct inzichtelijk worden gemaakt”, aldus Maaike Schravesande van Urbannerdam. De totale kosten voor de tussenwoningen uit het basisplan zijn geraamd op € 265.000,- tot 273.000,- en de hoekwoning op € 355.000,-. De totale kosten zijn gemiddeld € 1730,- per m2 gebruiksoppervlak.

Wonen en werken

Het project is onder andere geschikt voor degene die wonen en werken willen combineren. De begane grond mag behalve wonen ook werkruimte zijn, denk bijvoorbeeld aan een huisartspraktijk, gastouderopvang of kantoorruimte. Zeker de hoekwoning op de kop van het project is zeer geschikt voor een mooie kantoor- of winkelruimte op de begane grond.

Meer weten, interesse of inschrijven?

In maart organiseren de initiatiefnemers een aantal informatieavonden, waarbij geïnteresseerden aanschuiven bij architect, aannemer en procesbegeleider om individuele vragen of persoonlijke wensen te bespreken. Aanmelden voor een informatieavond of meer informatie over dit project, neem contact op met Maaike Schravesande via m.schravesande@urbannerdam.nl of 010 280 6444 of kijk op de website van Urbannerdam via deze link 

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922