Geslaagd! Van Omme & De Groot heeft FSC- en PEFC-certificaat.

02-04-13 |

Van Omme & De Groot hecht aan duurzaam bouwen. We zien graag dat er gewerkt wordt met materialen die lang meegaan en het milieu zo min mogelijk belasten.

Om die reden hebben we op 19 maart 2013 zowel het FSC®-C115571 certificaat als het PEFC-certificaat behaald. De letters FSC staan voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor wereldwijd verantwoord bosbeheer. ‘Verantwoord’ wil hier zeggen dat bij het winnen van hout rekening wordt gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Het gaat dus verder dan het voorkomen van kaalslag in bosbouwgebieden. Het gaat bijvoorbeeld ook om een eerlijk inkomen voor de mensen die in die bosbouw werken. Daarom wordt FSC ®-C115571 gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties.

Zuinig op de wereld

De afkorting PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Dit is een eveneens internationaal en onafhankelijk keurmerk. Bij PEFC gaat het dan om de bevordering van duurzaam bosbeheer. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd. Het FSC ®-C115571-keurmerk is bij de ‘gewone’ consument het meest bekend. Het logo is wel te zien op hout bij tuincentra en op papierproducten. Dat logo is niet zomaar een symbool, het is geen lege huls. Er wordt scherp op gelet dat iedereen die dit keurmerk voert zich ook werkelijk aan de regels houdt. Zo worden wij, bouwer/aannemer, net zo streng beoordeeld als bijvoorbeeld de bosbouwer. Alles en iedereen in de keten moet voldoen aan de regels. De certificaten worden uitgegeven door onafhankelijke experts. Door de groeiende bekendheid van het FSC ®-C115571 -label, groeit de vraag naar producten met dit certificaat. We zien dus dat wereldwijd steeds grotere percelen bos volgens de normen en standaarden van FSC ®-C115571 worden beheerd. Wilt u meer weten over FSC ®-C115571 en PEFC, dan geven we u graag meer informatie. Want dit is een belangrijk onderwerp als je van de wereld hou(d)t.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922