Duurzame en flexibele kantoorruimte voor medewerkers Sodexo Nederland

26-01-15 |

Nieuw kantoorgebouw gaat op voor BREEAM-NL Very Good opleveringcertificaat

Bijna iedereen in Nederland kent Sodexo. Het van oorsprong Franse bedrijf is uitgegroeid tot een wereldspeler van formaat en is met meer dan 419.000 medewerkers actief in 80 landen. Sodexo levert ook in Nederland een breed palet aan facilitaire dienstverlening voor onder andere het bedrijfsleven, industrie, overheid, zorg en onderwijs. Van catering tot onderhoudsmanagement en van schoonmaak tot bedrijfskleding. Zij doen dat in de overtuiging dat dienstverlening bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen, waardoor mensen en organisaties zich kunnen ontwikkelen. Quality of Life Services noemen ze dat bij Sodexo.

Bij zo’n kijk op de wereld past een kantoorpand dat kwaliteit uitstraalt. Dat is precies wat Van Omme & De Groot realiseerde; De Corridor in Breukelen. Architectenbureau Rutten van der Weijden – ook een Rotterdamse onderneming – tekende voor het ontwerp. In april 2014 werd gestart met de bouw van De Corridor. Er wordt in collegiale samenwerking gebouwd met de Verkerk Groep (elektrotechniek) en Gebr. Van Wijk installatietechniek. Zowel bij de bouw als het ontwerp is gestreefd naar optimale duurzaamheid. De ambitie is om het gebouw te certificeren volgens de BREEAM-NL Nieuwbouw beoordelingsmethodiek, zodat bij oplevering een opleveringscertificaat VERY GOOD wordt behaald. De duurzaamheid heeft niet alleen betrekking op het energieverbruik.

Wat ook telt, is de flexibele indeelbaarheid van het pand. Er kan gekozen worden voor verschillende indelingen van de  plattegronden. Sodexo past een inrichting toe met verschillende type werkplekken zodat medewerkers flexibiliteit wordt geboden. Daar is ook bij de energievoorziening rekening mee gehouden, want die kan per vleugel en verdieping worden ingeregeld. De vele ramen staan garant voor natuurlijk daglicht en optimale benutting van zonlicht. In het kantoorgebouw is gebruik gemaakt van hoogfrequente verlichting, wat tot een prettiger werkomgeving leidt.In het gehele gebouw is de hoofdverlichting voorzien van aanwezigheidsdetectie en er wordt gebruik gemaakt van gebalanceerde ventilatie.
Het gebouw is voorzien van 150 PV-panelen op het dak. Doordat deze al in een vroeg stadium van de bouw zijn aangebracht konden we tijdens de afbouwfase voorzien in de eigen energiebehoefte. De oplevering staat gepland voor februari 2015.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922