BPD en Van Omme & De Groot tekenen samenwerkingsovereenkomst

08-05-15 |

Circa 150 nieuwbouwwoningen in project Drielanden West te Harderwijk

Dick Boekhout van BPD en Guus de Groot Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een gezamenlijke ontwikkeling van circa 150 nieuwbouwwoningen in het project Drielanden West te Harderwijk.

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: ‘Het is fantastisch om op zo’n mooie plek als in Harderwijk aan de slag te gaan. Op dit moment zijn wij met de gemeente intensief aan de slag om de stedenbouwkundige visie op te stellen. We verwachten te starten met de bouw van het eerste deelplan in de zomer van 2016.’ ‘Voor Van Omme & De Groot past dit project in de strategie om ons traditioneel werkgebied te vergroten’ aldus Algemeen Directeur Guus de Groot. ‘BDP is een grote speler in de markt maar wel met een sterk regionale binding. We zijn verheugd de samenwerking met BDP vanuit het verleden in Harderwijk te kunnen continueren.’
Voor de ontwikkeling van Drielanden West is het idee met het stedenbouwkundig plan aan te haken op zowel de landschappelijke karakteristieken als de stedenbouwkundige karakteristieken die op de Veluwe te vinden zijn. Inspiratiebronnen zijn hiervoor de brinken en de landschappelijke uitstraling, geïnspireerd op ‘Veluwse’ beken en vennetjes.

Over Drielanden
In Drielanden West zullen de komende jaren circa 1.000 woningen in deelfases worden gerealiseerd. BPD zal van deze 1.000 woningen 400 woningen zelfstandig ontwikkelen en 150 woningen in samenwerking met Van Omme & De Groot. De grondexploitatie wordt gevoerd door de gemeente Harderwijk. Het plan zal in drie deelfases worden verdeeld en afhankelijk van de marktvraag worden ontwikkeld.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922