Bouw Wonen in Waterzicht gestart

12-10-13 |

Woon-CoCreatie leidt tot resultaat

Van Omme & De Groot is gestart met de bouw van de 30 woningen in project Wonen in Waterzicht te Zoetermeer. Het ontwerp van de woningen is middels Woon-CoCreatie samen met geïnteresseerden tot stand gekomen. Deelnemers aan de workshops konden invloed uitoefenen op de verschijningsvorm, materialisatie en basisindeling van de woningen. Hierbij bewaakten de architecten van INBO Architecten de architectonische kwaliteit en ruimtelijke inpasbaarheid en medewerkers van Van Omme & De Groot de technische en financiële haalbaarheid.

De gekozen kapvorm, een zogenaamde notariskap, heeft de uiteenlopende wensen van de deelnemersgroep aan de workshop verenigd; enerzijds is een traditionele verschijningsvorm ontstaan met anderzijds extra functioneel vloeroppervlak op de 2e verdieping. In het vervolgtraject hadden alle kopers de mogelijkheid om in een individueel gesprek met de kopersbegeleiders van Van Omme & De Groot de woning volledig naar eigen inzichten en woonwensen aan te passen.

Het resultaat mag er zijn. Wonen in Waterzicht is een rijk gevarieerd en bovendien gewild plan waarin inmiddels 27 woningen zijn verkocht. Voor de resterende 3 woningen is voldoende belangstelling.

Voor de bouwvak zijn de bronnen ten behoeve van de duurzame individuele warmtepompsystemen op een diepte van 130 tot 150 aangebracht.
Op 11 oktober heeft wethouder Edo Haan onder grote belangstelling van alle kopers en vele betrokken projectpartners de feestelijke paal geslagen.
Door het gekozen bouwsysteem met prefab casco’s wordt een spoedige bouwperiode voorzien. De eerste opleveringen staan gepland in het 2e kwartaal 2014.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922