Plan- en conceptvorming

Newport Nesselande
Willem Ruyslaan transformatie / studentenhuisvesting
De Chrysant Zoetermeer
Woonpark Hoogvliet

“Zonder een goed doordacht plan geen geslaagd eindresultaat"

 

Plan- en conceptvorming: een goed idee is het halve werk

Voordat de eerste paal de grond in gaat, is een van de belangrijke fases in het bouwproces al afgerond. Want hoe geef je vorm aan een nieuwe woonwijk, een bedrijfspand of een locatie waarin een combinatie van functies gewenst is? En hoe zorg je ervoor dat het project goed in zijn omgeving past, geschikt is voor toekomstige gebruikers en aan de gestelde criteria voldoet? Daar weet Van Omme & De Groot wel raad mee.

Prijsvragen en initiatiefplannen

Zonder goed doordacht plan geen geslaagd project. En omdat het eindresultaat nooit los staat van de voorbereiding, kan Van Omme & De Groot als projectontwikkelaar in de voorbereidende fase al een belangrijke rol spelen. Daarom nemen we regelmatig deel aan prijsvragen van gemeentes voor bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling. Maar ook op eigen initiatief en vanuit eigen grondposities ontwikkelen we plannen voor bouwprojecten. Wij gaan namelijk graag uitdagingen aan.

Balans tussen creativiteit, haalbaarheid en kwaliteit

De juiste balans tussen creativiteit, haalbaarheid en kwaliteit. Daar gaat het om bij de vorming van een plan. Daarom stellen we bij Van Omme & De Groot altijd een conceptteam samen. Wie dat team vormen, is afhankelijk van de gestelde uitgangspunten. Architecten, (steden)bouwkundigen. Maar regelmatig ook financieel specialisten en marktanalisten. Zodat we onze ideeën altijd vooraf kunnen toetsen op technische, financiële en commerciële haalbaarheid. En niet achteraf geconfronteerd worden met bijvoorbeeld een te hoge prijs of te weinig belangstelling.

Geen theoretische rapporten, maar concrete concepten en projecten

Als u Van Omme & De Groot in de planvorming betrekt, dan kunt u voortvarendheid, concrete en goed doordachte concepten verwachten. Geen ingewikkelde theoretische rapporten, maar praktische en visuele plannen. Wij benaderen de vormgeving van nieuwe plannen met creativiteit en ambitie, maar vooral met realisme en een kritische blik op haalbaarheid. Want ideeën kunnen nog zo mooi zijn, ze moeten natuurlijk wel uitvoerbaar zijn.

Laat u inspireren

Omdat een beeld meer zegt dan woorden, willen wij u graag visueel inspireren. Bekijk daarom de projecten waar wij als (mede-)initiatiefnemer een rol hebben gespeeld. Zoals de oude machinistenschool in Rotterdam, die omgetoverd is tot een ideale eet, drink- en ontmoetingsplek voor de ‘creative class’ en ‘young urban families’. En het Meditterane woon- en winkelproject Newport Nesselande. Of de wijk Zoetermeer-Oosterheem, waar wij tussen 1999 en heden meer dan 1.000 woningen en het centrumplan hebben gerealiseerd. Wilt u meer informatie over wat wij op het gebied van planvorming voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Concepten [2]

Hieronder een overzicht van inititiatiefplannen, prijsvraaginzendingen, gerealiseerde projecten waar Van Omme & De Groot (mede) initiatiefnemer is geweest.

Clarissenhof Brielle

Bekijk project

Nesselande deelplan 3.2

Bekijk project
Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922