Ontwikkeling centrumlocaties

Hoge Schie - Rotterdam Overschie
Oosterheem Centrum - Zoetermeer
Newport Nesselande - Rotterdam

“Wensen en eisen van verschillende doelgroepen op één lijn brengen, dat is de uitdaging”

 

Ontwikkeling van centrumlocaties: verschillende voorzieningen, één plek

Rustig wonen, maar ook een hapje eten en slenteren langs winkeltjes in de buurt. Met een voorziening voor de dagelijkse boodschappen om de hoek. De ideale centrumlocatie. Een plek waar wonen, werken, winkelen, zorg, maatschappelijke voorzieningen en/of parkeren samenkomen. Waar jong en oud naast elkaar leven en die goed toegankelijk is. Bij de realisatie van zo’n centrumlocatie komt veel kijken en moet met veel eisen en wensen rekening worden gehouden. Het is één van de specialismen van Van Omme & De Groot.

Behoefte vanuit de markt centraal

Gecombineerde vastgoedprojecten vragen meer dan ooit om inzicht in de behoefte vanuit de markt. En om het vermogen daar op in te spelen. Wat voor toegevoegde waarde biedt een locatie voor bewoners, huurders en investeerders? Hoe moet die locatie eruit komen te zien om die toegevoegde waarde te realiseren? Is het commercieel haalbaar? Allemaal vragen waar Van Omme & De Groot als projectontwikkelaar en bouwer tijdens het ontwikkeltraject over meedenkt en desgewenst ook het voortouw in neemt. Zo kunnen we alle partijen bundelen en samenbrengen en verschillende belangen op elkaar afstemmen in één samenhangend plan. Dat gaat dus veel verder dan alleen de bouwkundige aspecten.

Stap voor stap op weg naar een geslaagd project

Hoe ziet zo’n ontwikkeltraject eruit? We beginnen altijd met het onderzoeken van de behoefte van de doelgroepen. En vervolgens brengen we de verschillende programma´s van eisen op één lijn. Voor de toekomstige bewoners, de huurders van de commerciële ruimten, maar ook voor het gebied zelf. Deze uitgangspunten zijn bepalend voor de kans van slagen van uw project en vormen de basis voor onze werkwijze, die altijd transparant is.

Helder financieel plaatje, stagnaties voorkomen

Transparant zijn we ook als het om de kosten gaat. We geven u namelijk een reëel beeld van het prijskaartje. Dat doen we door de haalbaarheid van uw bouwproject vanuit een eigen visie te benaderen. Een visie waarbij de optimalisering van kosten en opbrengsten en de wensen van gebruikers steeds centraal staan. Tijdens de bouw zijn we erop gericht de voortgang in het bouwproces te houden, ook al zijn er gaandeweg aanpassingen of wijzigingen in het programma. Daar ligt onze kracht.

Van dorps karakter tot Mediterrane stadsallure

Van Omme & De Groot heeft veel ervaring met de ontwikkeling van centrumlocaties. Van eengezinswoningen en laagbouw tot appartementen en hoogbouw. En van winkel en bedrijfsruimte tot woonzorgvoorziening en parkeergarage. Enkele voorbeelden: Zoetermeer Oosterheem, een sfeervolle centrumlocatie met de voorzieningen van een stad, maar het karakter van een dorp en Newport Nesselande, een centrumlocatie met de allure van een Zuid-Europese stad. Ook op wijkniveau ontwikkelen we centrumlocaties, bijvoorbeeld de woon-winkelcomplexen Bergsteijn in Rotterdam-Hillegersberg en De Hoge Schie in Rotterdam-Overschie.

Centrumlocatie ontwikkelen?

Ook plannen voor de ontwikkeling van een centrumlocatie? En zoekt u een financieel draagkrachtige en risicodragende ontwikkelaar? Wij hebben de kennis en ervaring in huis om van uw centrum de perfecte woon-, werk- en winkellocatie te maken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922