Persbericht: Nieuwbouwappartementen Hoek van Holland

17 januari 2019
Persbericht Projectontwikkeling

De gemeente Rotterdam heeft het plan voor 150 appartementen aan de Langeweg in Hoek van Holland gegund aan Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers uit Rotterdam.

Samen met architecten LAP Landscape & Urban Design en Groosman dienden zij een plan in voor circa 150 huur- en koopappartementen, waarvan de bouw medio 2020 moet gaan starten. De komst van de appartementen is een antwoord op de toenemende vraag naar woningen in Hoek van Holland.

Aanpak woningvoorraad Hoek van Holland

Hoek van Holland heeft de ambitie uitgesproken zich te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardige vierseizoenenbadplaats. Inwoners willen daarvoor meer woningen en een gevarieerder aanbod. Er moeten kansen gecreëerd worden voor alle doelgroepen: van starters tot en met senioren. Een belangrijke wens vanuit Hoek van Holland is voldoende beschikbaarheid van huur- en koopwoningen.

Vierseizoenenbadplaats

Wethouder Bas Kurvers van bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving: ‘Hoek van Holland is een belangrijk deel van Rotterdam. Je kunt er Rotterdam beleven aan het strand. Hoek van Holland heeft de mogelijkheid een mooie vierseizoenenbadplaats te worden. Dit is een unieke kwaliteit waar de woningmarkt op in moet spelen. Bijvoorbeeld voor mensen die graag willen verhuizen naar een huis dat beter bij ze past, maar wel in Hoek van Holland willen blijven wonen. De bouw van de appartementen aan de Langeweg gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren.

“Hoek van Holland heeft de mogelijkheid een mooie vierseizoenenbadplaats te worden. Dit is een unieke kwaliteit waar de woningmarkt op in moet spelen.” Bas Kurvers – wethouder

Zes appartementengebouwen

De circa 150 appartementen worden verspreid over zes appartementengebouwen, variërend in hoogte tussen vijf en acht bouwlagen. De grootte van de appartementen verschilt tussen de 70 en 175 vierkante meter en ze hebben ieder een eigen terras en een parkeerplaats onder de gebouwen. Er komen zowel koop- als huurwoningen in de vrije sector.

Gebruik van bestaande kwaliteiten

De locatie waar de appartementen komen biedt aan de zuidwestkant zicht op de Nieuwe Waterweg en aan de noordoostkant ligt het park Roomse Duin. De natuur en de gebouwen worden op een natuurlijke manier met elkaar verweven.

Duurzame maatregelen

Het plan wordt met oog voor duurzaamheid ontwikkeld. Dat zie je straks terug in het groen op en rondom de gebouwen, de keuzes voor het klimaatsysteem en de aandacht voor CO2-reductie. Circulaire toepassingen in de bouw, zoals hernieuwd beton en dakbedekking, dragen daaraan bij.

Vervolg planuitwerking

Van Omme & de Groot is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van de appartementen. Het plan is nog niet helemaal definitief. De komende periode wordt gewerkt aan het uitwerken van de eerste ontwerpen van de gebouwen. Wat wel vast staat zijn aspecten als: vorm, uitstraling, indeling en materiaalgebruik van de gebouwen. Ook blijft er nog veel ruimte over voor individuele wensen van bewoners. De gemeente treft momenteel voorbereidingen voor de aanpassing van het bestemmingsplan, dat wonen op deze plek mogelijk moet maken.

Geïnteresseerd in een appartement?

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de nieuwsbrief op www.rondindehoek.nl.