Verwerving Sinaiterrein te Amersfoort

05-11-15 |

Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers heeft het voormalig Sinaï-terrein te Amersfoort in eigendom verworven. Hiertoe werd eerder met hypotheekhouder Propertize een koopovereenkomst gesloten.

Het Sinaï-terrein ligt aan de zuidwestrand van Amersfoort en is circa 4 hectare groot. Een aantal jaren geleden is het destijds aanwezige leegstaande verzorgingshuis door brand verloren gegaan. Sindsdien ligt het terrein braak in afwachting van een nieuwe invulling. Van Omme & De Groot is voornemens om hier een bijzondere, exclusieve en groene woonwijk met twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen te realiseren. Daarnaast is er ook ruimte voor ontwikkeling van natuur in de vorm van een groene corridor als verbinding naar het aangrenzend en achterliggend gebied.

Met de ontwikkeling van het Sinaï-terrein levert Van Omme & De Groot een  actieve bijdrage in de realisatie van nieuw woningaanbod in Amersfoort. Amersfoort staat in de top-5 van steden met de grootste banenontwikkeling in de afgelopen jaren. Mede hierdoor constateren we een stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen in de omgeving. Het terrein ligt op een uitstekende plek, direct nabij diverse uitvalswegen op de grens met het Bergkwartier. De aard en omvang van het terrein en de ligging nabij Golfclub De Hoge Kleij maken het mogelijk om hier een aantrekkelijke en ruim opgezette woonwijk met een geheel eigen identiteit te ontwikkelen.

De komende periode worden de plannen verder uitgewerkt. Van Omme & De Groot verwacht de eerste planontwerpen in het 1e kwartaal van 2016 te kunnen presenteren.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922