Woon-CoCreatie
“De koper laten meedenken over zijn woning leidt tot authentiekere resultaten”

 
Woon-CoCreatie: kopers actief laten meedenken over hun droomwoning

Kopers hebben het op de woningmarkt meer dan ooit voor het zeggen. En dat niet alleen: ze worden ook steeds kritischer. Steeds meer potentiële huizenkopers zoeken iets eigens in hun nieuwe woning. Logisch dus dat bij de realisatie van nieuwbouwwoningen voor hen steeds vaker een rol is weggelegd. Dat doen we bij Van Omme & De Groot via Woon-CoCreatie. Daarmee verbinden we de woonconsument aan het huis van zijn dromen.

Van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd bouwen

Gingen we vroeger nog simpelweg bouwen, ervan uitgaande dat er toch wel een markt voor was, tegenwoordig stellen we bij projectmatige woningbouw de wensen van de consument centraal. Met Woon-CoCreatie denkt die van begin tot eind actief mee over zijn woning. Niet alleen als het gaat om de kleuren van de keukenkastjes en de plinten, maar ook over het aantal kamers, de indeling van de woning, de afwerking van de gevel en het materiaal- en kleurgebruik. Dat je daarmee de mooiste en meest authentieke woningen creëert, bewijst de Amsterdamse grachtengordel. Maar ook onze ‘eigen’ Heemraadssingel. Die kwamen ooit op een vergelijkbare manier tot stand.

Via workshops op weg naar het ideale ontwerp

Woon Co-Creatie begint met de vraag hoe de consument graag wil leven en wonen. Om daar achter te komen, beginnen we het traject met inspirerende workshops waarin potentiële bewoners in kleine groepjes aan de slag gaan. Samen met een architect, want die blijft onmisbaar. Een idee kan immers nog zo leuk zijn, als het ruimtelijk of technisch niet haalbaar is, kan het naar de prullenbak. Collectieve en individuele keuzes vertalen we vervolgens naar een samenhangend ontwerp. Het resultaat: een beter en fijner huis, compleet afgestemd op de ideeën en wensen van de eindgebruiker.

Meerdere vliegen in één klap

Woon-CoCreatie slaat niet alleen aan bij (potentiële) kopers. Ook als gemeente of grondeigenaar heeft u er baat bij. Met Woon-CoCreatie kunt u namelijk snel peilen wat de belangstelling voor het project is. En hoe realistisch het is. Zo heeft u een grote zekerheid dat de woningen daadwerkelijk verkocht en gebouwd worden. Bovendien kan door het lage risicoprofiel de bouw sneller van start gaan. Gunstig voor de doorlooptijd. Meerdere vliegen in één klap dus.

Een snelle doorlooptijd: voorbeeldprojecten Woon-CoCreatie

In Zoetermeer ontwikkelden we samen met potentiële bewoners het project ‘Wonen in Waterzicht’ . En ook in Gouda gingen we met Woon-CoCreatie aan de slag. Daar dachten bewoners mee over hun woning in het project De Pelikaan . In een razend tempo volgde uit de workshops een definitief ontwerp. Symbolisch voor Woon-CoCreatie.

De voordelen van Woon-CoCreatie op een rij

• Hoge aantrekkingskracht van het project op de consument.
• Verlaging van de doorlooptijd, ontwikkeling en realisatie.
• Versnellen van het verkoopresultaat.
• Verlagen van het ontwikkelingsrisico.
• Hogere kwaliteit tegen lagere kosten voor de eindgebruiker.

Meer weten over Woon-CoCreatie?

Bent u nieuwsgierig naar onze Woon-CoCreatieprojecten? Of wilt u er meer over weten? Neem dan contact  met ons op.

Wij willen. Wij kunnen. Wij doen.
Sinds 1922